A szauna-sör

Vannak érvek és ellenérvek. Természetesen részegen ne szaunázzon az ember, a saját és mások testi épségének biztonsága érdekében, de senki nem vitatkozik velünk, ha azt mondjuk, hogy a felöntés végén jól esik egy korsó sör. Folyadékpótlás, ellazulás, vitaminok. Megénekelték már sokan. A SzaunaClub idevágó cikkét itt olvashatod.

Mi csak annyit szeretnénk mondani, hogy meghoztuk a megfelelő partnert a nemes ügyhöz, a kulturált lazuláshoz, mert „Saunatonttu” jön és megmorog ha nem viselkedünk illendően. Finn hagyomány szerint a szauna manó védi a szaunát, de gyűlöli a káromkodást, és kizavar mindenkit, aki megszegi a szabályokat.

…ennek fényében bátran bemutatjuk A SZAUNA-SÖRT, így ni:

Viszünk ha kéritek, még van belőle

Némi magyarázat a jelenséghez: A Karhu Beer egy 2017 óta futó kampánya hivatalos nemzeti szaunanapra hív Finnországban. A kampány „meglepő” módon még nem állt le.

Június második szombatja az év legforróbb napja arrafelé. A Karhu sördobozok csomagolásuk segítségével üzennek a finneknek, hogy írjanak alá egy petíciót, amelyben felszólítják a finn kormányt, hogy a fenti napot hivatalosan is ismerjék el mint Nemzeti Szauna Nap. 50 000 aláírás kézhezvétele után a petíciót benyújtják az elnöknek és megvitatják a parlamentben. Have fun :).
 
A szauna a finn nemzeti kultúra része. Becslések szerint Finnországban legalább kétmillió szauna van, amelyek 5,3 millió lakost szolgálnak ki. Ez háztartásonként egy szaunát jelent. A szaunák mindenütt megtalálhatók, a multinacionális vállalatoktól az iskoláig, még az elnöki rezidencia is rendelkezik hivatalos szaunával.
 
„A Finn Finn-Szauna Társaság évek óta küzd, hogy az állam hivatalosan is elismerje a Nemzeti Szauna Napot.

A sör és a szauna természetes partnerek és a Karhunak, Finnország legkelendőbb sörének köszönhetően az álom valósággá válhat.
 
„Biztosak vagyunk abban, hogy elérjük az 50 000 aláírással kapcsolatos célunkat, és minden évben levetjük a ruháinkat és együtt fürdünk, mint nemzet a kultúránk tiszteletére, június második szombatján a Nemzeti szauna napon”
 
Néhány kevéssé ismert szauna tény
– Finnországban több szauna van, mint autó.
– A finnek által a szaunában fürdéshez és ostorhoz használt köteg levél nyír gallyat „vihta” -nak nevezik.
– A finn szauna társaság szerint az optimális hőmérséklet 80–100 ° C.
– A gyermekeknek már a korán megtanítják a szauna alapvető etikettjét.

Egy régi finn közmondás azt mondja: „A szaunában úgy kell viselkedni, ahogyan az ember a templomban viselkedne”.