Amit érdemes tudnod…

A Saunatogo ötlete 2015 telén kezdett formát ölteni.

Azóta rengeteg tapasztalattal és hasznos találkozással gazdagodtunk. Mobilszaunánk sok embernek okozott már örömet. Volt műszaki problémánk, kényszerszünetünk is, de szerencsére és ez köszönhető segítőinknek, támogatóinknak eddig minden helyzetben találtunk megoldást.

Az eredeti finn szuna és a hozzá kapcsolódó érzés egy letisztult hagyomány, ahol a hangsúly a nyugalmon van, ami segít abban, hogy visszatalálj önmagadhoz.

Nem célunk a sok beszéd mert az egyszerűséget szeretjük. Annyira fűtesz és olyan hosszúak a privát szeánszok amennyire nektek jól esik, így kis időre kiszakadhatsz a kötöttségek közül és élvezheted a forró levegő jótékony hatásait.

Segítünk benne, hogy megtaláld a finn szauna valódi értékét. Olvass tovább az oldalon és ismerj meg minket.

Reméljük rövidesen lesz szerencsénk találkozni, nézz be hozzánk.

Indulunk. 2015 december.

„Felnőtt élet, rendes munka, meg ami ezzel jár, így teltek a napok. Mátyás és Gergely családjaiknál épp beiglit és halászlét eszik. Mindenki otthon, kint fagy. Úgy néz ki a menü kicsit lekapcsolta a napi rohanást így van idő gondolkodni az élet dolgain, mint például:

Hova ez a kapkodás úgy általában, hol a játék, mikor fogunk megint „matchboxot tologatni”, úgy értem kicsit felelősség nélkül, a saját szórakozásunkra csinálni valami. Legalább pár órát amikor mi akarjuk és ahol lenni szeretnénk. Úgy éreztük keresnünk kell valamit ami kicsit visszahozza a játék örömét és beleillik a világunkba.”

… Hát ezt tudtuk kitalálni és örülünk, hogy megoszthatjuk veletek.

Egy elképzelés, kitartás, némi kézügyesség és rengeteg segítő szándék kellett ahhoz, hogy 2016 őszére elkészülhessen a kompromisszumok nélküli, valódi szauna élményt és kényelmet adó, mozgó szaunánk.

A nyarat zen állapotban, a régi lakókocsira szegezett mély, műszaki tekintettel töltöttük és a kocsi lassan új életre kelt. Gondos tervezés, alapos kivitelezés … gondoltuk eleinte. Ez is lett végül, de hogy ez mivel jár azt mi sem gondoltuk volna.

Motivációnkat elsősorban saját elképzeléseink, tapasztalataink, az egészséges szórakozás lehetősége és támogató barátainktól kapott energiánk tartotta életben. A szauna saját örömünkre készült, de 2016 elején a lakókocsink átépítése során a fenti motiváló erők együtt egy olyan lehetőséget keltettek életre, amit mindenképpen szeretnénk megosztani másokkal is.

Kövesd a sztorinkat a Blogon, vagy a Facebookon

Az építkezésről készült Timelapse videónk:

Most ott tartunk már jó ideje, hogy van egy mozgó szaunánk és szívesen kölcsönadjuk neked

Volt egy nyarunk amikor új hobbit találtunk. Vettünk egy lakókocsit és felépítettünk benne egy finn szaunát. Gondoltuk miért is ne és végül a sok bonyodalom ellenére minden jól alakult.

Szeretnénk, ha a szauna élményben olyanok is osztozhatnának, akik nem egy szálloda vagy fürdő közösségi szaunáiban szeretnék élvezni, megtapasztalni a szaunázás jótékony hatásait.

Szerettük volnaazt is, hogy a szaunázás ne egy helyhez kötött kikapcsolódás legyen, ezért diszkréten álcázott Mobil-szaunánk szinte bárhol leparkolható. Egy saját nyaraló, vízparti telek, erdei tisztás, behavazott táj, vagy látványos városi helyszín sokkal értékesebbé teszi az élményt.

Szaunaszombat

Sarokkövek

A környezettudatos működés, az eredeti bensőséges szauna élmény megteremtése, számunkra fontos feladat. Így hangulatos szaunánk nem túl nagy, épp elegendő ahhoz, hogy barátaiddal együtt jól érezzétek magatokat.

A  szaunánk emellett képes részt venni a közúti forgalomban, érvényes közúti okmányokkal rendelkezik, így bárhova eljuthat. Kérés esetén azt a helyszínre szállítjuk, telepítjük, beüzemeljük, majd a program végeztével elszállítjuk onnan.

Miből készült, mire való?

Szaunánkat kifejezetten magas páratartalom mellett, maximum 65-85°C környékére fűtheted. Te fűtesz, így ezt rád bízzuk. A szaunát 60-65°C környékén gyerekek, vagy szív és érrendszeri problémákkal élők is bátran használhatják, a 85°C-ot gyakorlott szaunázóknak ajánljuk.

A csomómentes, Észtországból származó fehérnyár belső faburkolatot és a masszív égerfa padokat gyógyszertári minőségű parafinolajjal kezeltük. A rendszeres tisztítást 100%-os eukaliptusz olajt tartalmazó, fertőtlenítő hatású oldattal végezzük.

A szauna alapjának használt 4,7m hosszú lakókocsi alapos szerkezeti megerősítésének, a belső merev váz kialakításának és a 10cm vastag többrétegű hőszigetelésének köszönhetően egy fixen telepített szauna minden komfortjával rendelkezik.

A beépített fatüzelésű IKI típusú szaunakályha és a maximális gőztermelést, valamint hő tartását biztosító vulkáni kőkeverék szolgáltatja a szaunázáshoz optimális hőmérsékletet és páratartalmat.

Szabadon, függetlenül

Az átépítés során fontosnak tartottuk, hogy szaunánk külső csatlakozás nélkül önmagában is működőképes legyen és biztosítsa egy szaunaszeánsz során felmerülő alapvető igényeket. Az 5 személyes szauna mellett mobil-szaunánkban öltöző és beépített hideg vizes zuhanyzó is helyet kapott.

Szaunánk mindenféle külső kábeltől és hálózattól függetlenül, önállóan működik.

A világítást és a víznyomást biztosító szivattyút beépített akkumulátor táplálja, melyet napenergiával töltünk. Belül bluetooth hangszóró és beépített USB töltési lehetőség is található.

A szauna mozgatása, vontatása a tulajdonosok jogosultsága, ez más számára biztonsági okokból nem engedélyezett.

A zuhanyhoz 20-30 liter vízre van szükség ezzel a mennyiséggel 5 ember általában kétszer tud zuhanyozni. A feltöltésről nektek kell gondoskodnotok, de ha kéritek feltöltött víztartállyal érkezünk.

 

Találkozunk rövidesen és köszi hogy velünk vagytok.

 

A SAUNATOGO crew-ból, Mátyás, Gergely.

 

Mobilszauna fesztivál 2021, Résztvevők csoportkép

 

Foglalj időpontot, vár a SaunatoGo Crew

Like és Share a Facebook oldalunkra vagy keress az Instagram -on. Kövess, hogy találkozhassunk!

 

 

 

advent Aquasziget Esztergom balatonberény balatontourist Bartók Béla Boulevard bartókbélaboulevard bbb berény bogrács budapest családi csobánka drszauna fehergemudulo fehérgém Fehér Gém üdülő fesztivál finnmobilszauna Gárdonyi tér köszönjük löyly majális mobilesauna mobilszauna mobil szauna mobilszauna piknik naturista oszoly parkoloparade sauna saunaanytime saunaanywhere saunaboulevard saunatogo saunatogo chill saunatogo menni slowxmass szauna SzaunaClub szaunamester Szigethalom textilmentes totalcar túra verseny