Amit érdemes tudnod…

“Van egy mozgó szaunánk és szívesen kölcsönadjuk”

Volt egy nyarunk amikor új hobbit találtunk. Vettünk egy lakókocsit és felépítettünk benne egy finn szaunát. Gondoltuk miért is ne és végül a sok bonyodalom ellenére minden jól alakult.

Szeretnénk, ha a szauna élményben olyanok is osztozhatnának, akik nem egy szálloda vagy fürdő közösségi szaunáiban szeretnék élvezni, megtapasztalni a szaunázás jótékony hatásait.

Szerettük azt is, hogy a szaunázás ne egy helyhez kötött kikapcsolódás legyen, ezért diszkréten álcázott Mobil-szaunánk szinte bárhol leparkolható. Egy saját nyaraló, vízparti telek, erdei tisztás, behavazott táj, vagy látványos városi helyszín sokkal értékesebbé teszi az élményt.

Szaunaszombat

A környezettudatos működés, az eredeti bensőséges szauna élmény megteremtése, számunkra fontos feladat. Így hangulatos szaunánk nem túl nagy, épp elegendő ahhoz, hogy barátaiddal együtt jól érezzétek magatokat.

A  szaunánk emellett képes részt venni a közúti forgalomban, érvényes közúti okmányokkal rendelkezik, így bárhova eljuthat. Kérés esetén azt a helyszínre szállítjuk, telepítjük, beüzemeljük, majd a program végeztével elszállítjuk onnan.

Szaunánkat kifejezetten magas páratartalom mellett, maximum 65-85°C környékére fűtheted. Te fűtesz, így ezt rád bízzuk. A szaunát 60-65°C környékén gyerekek, vagy szív és érrendszeri problémákkal élők is bátran használhatják, a 85°C-ot gyakorlott szaunázóknak ajánljuk.

A csomómentes, Észtországból származó fehérnyár belső faburkolatot és a masszív égerfa padokat gyógyszertári minőségű parafinolajjal kezeltük. A rendszeres tisztítást 100%-os eukaliptusz olajt tartalmazó, fertőtlenítő hatású oldattal végezzük.

A szauna alapjának használt 4,7m hosszú lakókocsi alapos szerkezeti megerősítésének, a belső merev váz kialakításának és a 10cm vastag többrétegű hőszigetelésének köszönhetően egy fixen telepített szauna minden komfortjával rendelkezik.

A beépített fatüzelésű IKI típusú szaunakályha és a maximális gőztermelést, valamint hő tartását biztosító vulkáni kőkeverék szolgáltatja a szaunázáshoz optimális hőmérsékletet és páratartalmat.

Az átépítés során fontosnak tartottuk, hogy szaunánk külső csatlakozás nélkül önmagában is működőképes legyen és biztosítsa egy szaunaszeánsz során felmerülő alapvető igényeket. Az 5 személyes szauna mellett mobil-szaunánkban öltöző és beépített hideg vizes zuhanyzó is helyet kapott.

Szaunánk mindenféle külső kábeltől és hálózattól függetlenül, önállóan működik.

A világítást és a víznyomást biztosító szivattyút beépített akkumulátor táplálja, melyet napenergiával töltünk. Belül bluetooth hangszóró és beépített USB töltési lehetőség is található.

A szauna mozgatása, vontatása a tulajdonosok jogosultsága, ez más számára biztonsági okokból nem engedélyezett.

A zuhanyhoz 20-30 liter vízre van szükség ezzel a mennyiséggel 5 ember általában kétszer tud zuhanyozni. A feltöltésről nektek kell gondoskodnotok, de ha kéritek feltöltött víztartállyal érkezünk.