Érdekes adatok. Mobilszauna Piknik.

SAUNATOGO Mobilszauna fesztivál és piknik

A 2023-as Berényi Naturista Mobilszauna Piknik programjainak hivatalos kihirdetéséig sajnos még várnod kell, de az elő-regisztrációddal jelezheted részvételi szándékod.

A következő Piknik 2023.06.23-25. között, Szent Iván éj hétvégéjén kerül megrendezésre. A jegyeket idén is online felületünkön keresztül értékesítjük majd. Jegyek és szálláshelyek korlátozott számban lesznek elérhetők. Jelentkezz és foglalj magadnak szállást a kempingben.

Ha regisztrálsz, biztosan időben fogsz értesülni a jegyvásárlás indulásáról. Időben küldjük ki neked a linket, ahol a jegy csomagot és a választott időpontokat lefoglalhatod. Érvényes jegy birtokában a programlista kihirdetése után lesz lehetőséged helyfoglalásra is.

Figyeld a híreinket és jelentkezz időben és szállásodat a piknik vendégeinek fenntartott helyek egyikére foglalhatod a kempingben.

Addig is jöjjön néhány érdekes adat a 2022-es találkozóról

A két napos fesztivál végül 3 naposra nyúlt

Azt hittük két nap elég lesz nektek. Nem volt, és köszönjük, hogy végig itt voltatok

8db egyedi mobilszaunával nyitottuk a rendezvényt

Sorban abban a sorrendben ahogy parkoltunk a füvön:

ROLLINGWOODS, SAUNA TRUCK, P-MOBILSZAUNA, MOBIL-SZAUNA-MESTER nagy és kis szauna, GERY MOBILSZAUNÁJA , FINN MOBILSZAUNA nagy és a kis szauna, végül mi a SAUNATOGO kis piros szaunájával

Mobilszauna Piknik 2022

Utolsó pillanatban a parton levő Sirály FKKpont SUP kölcsönző tulajdonosa Péter is bedobta, hogy behúzhatjuk a programba a parton álló infra-szaunáját, így összesen végül 9 szaunával indultunk neki a Pikniknek.

3 nap alatt összesen 34 szaunamester tartott felöntést

A közönségből az instant jókedvük miatt beugrókkal együtt összesen 34 szaunamesternek köszönhetjük azt, hogy a hétvégén senki nem maradt forróság nélkül. A 34 mesterből 25 a szervező csapat tagja, nekik külön köszönet a 3 napnyi munkáért:

A mobilszauna tulajdonosokon kívül is bőven akadt mester aki felöntést tartson és a vendégek száma indokolta is, hogy segítséget kérjünk. A SzaunaSzombat Team-el régóta jó a kapcsolatunk. Yrysék idén is kedvesen vállalták, hogy tartanak felöntéseket. A pénteki nyolc, előre megbeszélt felöntésen felül több extra programot is tartottak.

Nézzétek meg a lenti kis bejelentkezést, amit E. Nagy Timi készített saját csatornájára.

IV. SZAUNAbringa BalatonKÖR

A Piknikre érkezett meg dr.Szauna Tomi rendes évi Balaton-kerülő biciklitúrája is . Timi vele is készített egy rövid riportot. Itt töltöttek 3 napot mielőtt továbbtekertek. A túrán a SzaunaKör mesterei közül sokan részt vettek és mindenki nyitott volt egy kis mesterkedésre. Szabad, kötetlen hozzáállásuk berántotta a szombati bulivonatot rendesen.

Eladtunk 237db belépőt és az ezekhez tartozó nagyjából 3400 tokent

Egy szaunás esemény létszáma mindig véges. Úgy számoltunk előre, hogy a rendezvényre maximum 300db jegyet és 4000db tokent értékesíthetünk annak érdekében, hogy minden érdeklődőnek jusson hely a szaunaprogramokon.

Ezt a számot viszonylag jól közelítettük. A helyek száma éppen elég is lett volna, ha nem akartok még zárás után is szaunázni. Akartatok, így maradtunk nyitva. 2023-ban is nagyjából ennyi helyet fogunk tudni biztosítani emiatt figyeljétek a híreinket és vegyétek meg a belépőket időben.

A jegyek nagy részét online adtuk el, mindössze 7 nap alatt, de a helyszínen is szép számmal döntöttetek úgy, hogy megnézitek magatoknak a Berényi Naturista Mobilszauna Pikniket.

A jegyértékesítés és a beléptetés eleinte nem ment zökkenőmentesen, de a technikai problémák végül szerencsésen rendeződtek. Ezúton is kösz a fáradhatatlan és éjszakába nyúló IT támogatást Bravik Lacinak. Remélem olvasod a bejegyzést.

Sikeres lett a gyerekszauna program.

Ebből végül naponta 4-et kellett megtartanunk.

Az már többször kiderült, hogy a gyerekeket is érdekli a szauna. Gondoltuk miért ne és kiírtunk 1-2 vezetett gyerekszauna programot. A SAUNATOGO-nál végül Yrys várta a srácokat, akik kicsit bátortalanul, de megjelentek az első meghirdetett időpontban. 50°C-on és sűrű pihenőkkel kezdtek. Az illatokat Brúnó Yrys unokája válogatta, a felnőtt kollegákat megszégyenítő alapossággal, egy órán keresztül. Nyolc évesen is pontosan tisztában van vele melyik illat való egy gyerekszaunába, így már az első foglalkozás is elérte célját.

Másnap már nem volt elég a kiírt 2 időpont és a gyerekek is egyre jobban érdeklődtek. Ha ott voltál hallottad, hogy végül elvették tőlem a mikrofont és ők hívták a többieket a következő felöntésre. Összesen 10 gyerekszauna program futott le a három nap alatt. A rutinosabbak végül már 70°C-on és hosszabb körökben próbálgatták a kabint és a meleget.

Szerintünk egy jó gyerekprogram nem csak egy elmesélt történet. Persze fontos a történet, hogy értelmet nyerjen a szauna furcsa világa, de a lényeg a játék. …a gőzzel, a meleggel, a hangokkal, illatokkal és a saját érzéseinkkel. Ezt tanultuk a srácoktól és ez az amit a „felnőttek” néha elfelejtenek.

Jó volt látni, hogy a kezdeti próbálkozások után végül már konkrét elképzelésekkel érkeztek a gyerekek a szaunába és feltöltve, vigyorogva léptek ki onnan.

Magunknak főztünk, nektek is jutott.

3 nap alatt közel 800 adag ételt tudtunk kiszolgálni

Egy pikinik nem piknik kaja nélkül. Nem tudtuk mire számítsunk és figyelni kellett arra is, hogy egyszerű de finom ételt kapjon az, aki megéhezett. Főleg ha egész nap szaunamesterkedik. A hangosításunk érdekes módon kapcsolódik a témához, mert az egész főzés dolog akkor került elő igazán, amikor speakert és hangosítót kerestünk a rendezvényhez.

A speaker legnagyobb meglepetésemre én lettem véletlenül, de miközben kerestünk, Szabó Zoli szaunamester ajánlotta Nagy Tomit, akivel némi barátságos hümmögés után sikerült megállapodnunk. Ezután dobta be, hogy ő valójában szeret sok embernek főzni. Nagyszerű, mondtuk mi és már irányban is volt az ügy.

Tomi nélkül nem sikerült volna megoldani ilyen jól sem a hangos’, sem a „napi egytál” kérdését. … Végül miközben a potikat tologatta, lefőzött nekünk naponta 2-300 adag ételt is. Ezúton is hálás köszönet az elnöki ellátásért.

A tombolán 100db nyereményt sorsoltunk ki, összesen közel 300 000 Ft értékben.

Legyen tombola? … hmm legyen. Ok de mit fogunk kihúzni? Mátyással agyaltunk ezen eleget és mire eljött a nap, összeállt 100db kisebb-nagyobb nyereményünk, amit ki is tudtunk sorsolni.

A nyeremények nagyon nagy részét a SAUNA BOULEVARD ajánlotta fel.

Sauna Boulevard Spa & Bath Boutique

Tőlük kaptuk az illatokat, a szaunakellékeket, a Rento textileket, vödröket, és innen van a folyton a nyakamban lógó kis fakübli is, ami évek óta slágercucc Berényben. Persze most sem hoztunk eleget. A ‘Boulevard-on kívül dobott a közösbe a Diamond-Sauna, a Balatontourist Berény Naturista Kemping és Villő, az Anka Optika, Yrys Filus, PoliLili, a Sauna Truck, a Rollingwoods, Peti a SUP kölcsönzőből, a ZS Vitaminsarok és mi is a SAUNATOGO-val.

A pihenőrészen 60db nyugágyat sikerült kitennünk

A mobilszaunákból kipakolás közben összesen vagy 60db nyugágy került elő. Ezeket mind kiraktuk, így összeállt egy egész pofás kis lazítós szekció a terület közepén. Jól működött a helyi zöldséges stand és talán a halk zene sem volt túl sok senkinek.

A legkelendőbb jegytípus a VIP LÖYLY MESTER jegy volt. Ebből nem tudtunk eleget rendelkezésre bocsátani.

Szintén sötét folt volt a szervezés során, hogy milyen jegycsomagokat állítsunk össze nektek.

Utólag, a statisztikák alapján az derült ki, hogy a legtöbben olyan jegyet szeretnétek, amivel több napon keresztül is beléphettek és ezalatt legalább 7-10 programra bejuttok. Ilyen típusú jegyből összesen 60db állt rendelkezésre eredetileg, ami nagyon hamar, már az elő-regisztráció során elfogyott. Megoldottuk, de a tanulságokat levontuk. A legközelebbi rendezvényen ügyesebbek leszünk.

Az online felületen elérhető kedvezményes jegyeket 7 nap alatt kapkodtátok el és szerencsére a helyszínen is sokan döntöttetek úgy, hogy a megéri a belépő árát, hogy ott legyél végig.

Az esemény weboldala

… a rendelkezésre álló 2 hónap alatt, 42000 oldalmegtekintést és több mint 10000, valóban érdeklődő, értékes látogatót fogadott.

Bátran mondhatjuk, hogy a befektetett energia, a részvevők lendülete és munkája meghozta a várt eredményt. Bár bevételek szempontjából, más szaunás rendezvényekhez hasonlóan ez sem volt egy kasszasiker, de mindannyian akik valamilyen formában részt vettünk a szervezésben és lebonyolításban, büszkén állunk az esemény mellé a jövőben is.

Tapasztalataink és a vendégeink visszajelzései alapján úgy néz ki, sikerült egy valóban egyedi hangulatú, felszabadult szaunás hétvégét életre hívnunk, ami megérdemli a folytatást.

Erre valószínűleg nem kell sokáig várnotok. Figyeljétek a híreinket, iratkozzatok fel hírlevelünkre. A 2022-es Piknikre előre feliratkozók 96%-a végül meg is vásárolta a belépőt és ellátogatott hozzánk Balatonberénybe.

Az este 8-as zárás helyett,

… és az érdeklődés miatt minden nap 11 óra után zártuk a programokat.

Minden szaunáról kiderült, hogy az aktuális foglaltság felett, de az elméleti kapacitástól teljesen függetlenül mindig, de tényleg mindig van még legalább egy szabad hely a padokon. A hangulat és az egész piknik inkább hasonlított egy családias, baráti délutánra mint bármi egyébre, így a férőhely gondok minden alkalommal megoldódtak.

Elvileg este 8-kor kellett volna zárnunk, de szerencsére akkora volt a lelkesedés, hogy extra programok beszúrására is szükség volt. Este 11-kor zártunk végül mindkét nap.

Szauna négykezes és a sokadalom

Nagyon szép pillanat volt amikor a Rollingwoods programjára annyian szerettek volna bejutni, hogy András átszaladt Pannához, hátha megengedi, hogy a Sauna Truck nagyobb szaunájában tarthassa meg a programját. Panna szólt: OK, de beugrik ő is egy négykezesre.

Ezután hirtelen kétszer annyi érdeklődő lett, bőven megtelt Panna szaunája. Talán még a pad alatt is ültek páran. Lement a program, majd András még az eredeti felöntését is megtartotta a saját szaunájukban is.

Ilyen négykezes felöntések máshol is voltak, szerencsére egyre én is bejutottam. Dankovics Zsuzsi és Kovács Gábor back to back előadása a P-Mobil szauában jólesően „perzselő” élmény volt. Ebben az volt a legjobb, hogy Gábor és Zsuzsi barátsága alig pár órával ezelőtt kezdődött és alakult azonnal egy improvizatív együttműködéssé.

Az élménytől rázta a szauna-libabőr a Finn Mobilszauna szaunáiban Fodor Laci, Bandi Adrienn és barátaik vendégeit, de Molnár Pistiéknél a Sió Szauna Team mesterszaunájában is többször üvöltötte együtt a szauna, hogy „…ki ez a lááány”.

Volt más is mint szauna

Fontos volt a szervezésnél, hogy egyéb húrokat is pengessünk és kapcsoljunk a szaunázáshoz így jutott el Berénybe pár olyan téma, amit még sosem említettünk egy napon a szaunázással. A pikniken a gyerekeket Daróczi Kata és fonaljai kötötték le, de volt masszőrünk, és SZOM gyógynövény keverékeivel megjelent Remetei Tamás is.

Aroma Freedom Technika

Nagyon örültünk annak, hogy a kicsi standja mellől felállva az Aroma Freedom Technika kedves tulajdonosa Ágota, a hely hangulatától ihletve egyszer csak lefoglalt egy órát a SAUNATOGO-nál és szervezett egy kísérleti foglalkozást, ahol ki tudta próbálni, hogy az általa képviselt illatok és módszer hogyan működhetnek egy szaunában.

Aroma freedom Therapy kicsi standaja.

PoliLili, Ébredő szexualitás

A Pikniken részt vett, …mit részt vett, egyenesen háziasszonnyá lépett elő PoliLili, akit az Ébredő Szexualitás edukációs tartalmaiból ismerhettek. Segíteni jött. Együtt osztottuk a belépőket, fogadtuk a vendégeket adtunk útbaigazítást, de találtunk arra is lehetőséget, hogy saját témájában is meg tudjon jelenni.

Nagy kérdés volt, hogy a szexuális edukációt hogyan lehet egy naturista kempingben beilleszteni egy szaunafesztiválra úgy, hogy passzoljon a programok sorába, de a hölgy profi, megoldotta.

Lili naponta két ingyenes előadást tartott a kemping társalgójában, ahova elég nehéz volt bejutni, ha nem értél oda kezdésre. Futott az Izzasztó nevő programja is, ahol a SAUNATOGO felfűtött szaunájában beszélgethettetek vele a legkényesebb, legizzasztóbb témákról és akár webshopja érdekességeiről is.

Zöldség, gyümölcs

Azt találtuk ki, hogy jó lenne egy zöldséges stand is ahol friss gyümölcsökhöz vagy akár az ebédre való zöldségekhez is hozzá tudtok jutni. Az elképzelés működött. A kitelepülésért és a csodás ellátásért köszönet a ZS Vitamin csapatának.

SZERETNÉL LEGKÖZELEBB TE IS SZOLGÁLTATÓKÉNT CSATLAKOZNI?

A piknik területén lehetőséged van saját szolgáltatásod értékesítésére. Ha olyan tudás, vagy szolgáltatás birtokában vagy, amivel szívesen megjelennél az eseményen, esetleg van egy mobilszaunád amiről nem tudunk ne várj tovább!

Jelentkezésedet ezen az e-mail címen adhatod le: HELLO@SAUNATOGO.HU

Kövessétek híreinket, minden érdeklődőt szeretettel vár a mobil szaunás csapat.

Köszi szépen

Köszönjük szépen nektek, akikkel együtt összehoztuk ezt a hétvégét.

Pusztai Julcsi és Molnár István, Balogh Zsófi, Németh András, Fodor Laci, Bandi Adrienn, Farkas Szilvia, Göhr Károly, Kovács Gábor, Haraszti Panna, Földesi Balázs, Geburth Péter, Dankovits Zsuzsi és Amerein Tibi, E. Nagy Timea, Károly Tamás, Monoszlainé Bors Ágnes, Nagy Mary, PoliLili, Szívós László, Yrys Filus, Rioux Brúnó Nicles, Darabos Rita, Horváth Edit, Eichinger Péter, Darabos Gyula, Molnár György, Kővágó Zoltán, Nagy tamás, Ágota N. Rosenberg, Daróczi Kata, a teljes Zs.Vitamin Sarok, Horváth Ádám, Saunaboulevard kft. Kóczi Mátyás, Bravik László, Remetei Tamás, természetesen Mártonné Hajduk Villő és a Balatontourist Berény Naturista kemping dolgozói ,.. és mindenki másnak köszönjük is aki részt vett valahogyan a programok levezetésében, megvalósításában.

Nem nagyon lehet elmesélni milyen ingerek értek minket, vagy akár csak engem is. Rengeteg meglepő és kedves élménnyel lett gazdagabb mindannyiunk és szerencsére sokszor hallottam tőletek azt, hogy „1 napra jöttünk, de úgy néz ki maradunk holnapra is”.

Várunk titeket Balatonberényben 2023.06.23-25 -én egy háromnapos szaunapikniken.

Galéria

Találkozunk rövidesen és köszi hogy velünk vagytok.

A SAUNATOGO crew-ból, Mátyás, Gergely és a többi mobilszaunás.

Mobilszauna fesztivál 2021, Résztvevők csoportkép
Foglalj időpontot, vár a SaunatoGo Crew

Like és Share a Facebook oldalunkra vagy keress az Instagram -on. Kövess, hogy találkozhassunk!

advent Aquasziget Esztergom balatonberény balatontourist Bartók Béla Boulevard bartókbélaboulevard bbb berény bogrács budapest családi csobánka drszauna fehergemudulo fehérgém Fehér Gém üdülő fesztivál finnmobilszauna Gárdonyi tér köszönjük löyly majális mobilesauna mobilszauna mobil szauna mobilszauna piknik naturista oszoly parkoloparade sauna saunaanytime saunaanywhere saunaboulevard saunatogo saunatogo chill saunatogo menni slowxmass szauna SzaunaClub szaunamester Szigethalom textilmentes totalcar túra verseny