A 2022-es Berényi Mobilszauna piknik és a folytatás 2023-ban

SAUNATOGO Mobilszauna fesztivál és piknik

Sűrű volt 2022-ben a június-augusztus mobilszauna szempontból és kicsit el is maradtunk ezzel a bejegyzéssel, de lassan utolérjük magunkat.

Az időszak az elmúlt évek legmelegebb nyarát hozta, de szerencsére ez csak fokozta a hangulatot. Több helyen is megfordultunk, de a legnagyobb gurítás a 2. Berényi Naturista Mobilszauna Piknik volt.


A legutóbbi 2022-es Pikniket rövid 2 hónap alatt szerveztük meg.

Ez nagyon kevés idő ahhoz, hogy minden hiánytalanul meglegyen, de szerencsére ez nem látszódott a rendezvény minőségén és hangulatán. Mosolygós vendégekkel és elégedett arcokkal találkoztunk akármerre is néztünk.

Negatív visszajelzés nem érkezett, de természetesen tudjuk, hogy van mit javítanunk a következő alkalomig. Sikerült igazi pikniket rendeznünk és a résztvevőkkel együtt valami újat hoztunk létre azzal, hogy az esemény kiemelt célja csak annyi volt, hogy gyere és érezd jól magad.

Nem vettük túl komolyan magunkat, nem szerveztünk versenyt, nem tartottunk oktatást, nem szorítottuk kategóriákba a programokat. Mindenki hozta a saját szaunáját és azt a tiszta hangulatot amit a vendégeinek adni szeretett volna. Az elvárásokat és a versengést kizártuk. Egy nagy családként szerettünk volna elétek állni a július 15-17-i hétvégén.

Utólag úgy tűnik sikerült és vendégeink azóta is azt kérdezgetik, mikor lesz az ismétlés.


Az indulás, 0.nap

A Piknik pénteken indult és okulva a tavalyi kísérleti fesztiválból a szaunák telepítését már csütörtök este a Balatontourist Berény Naturista Kemping strandjának zárása után megejtettük. A programok másnap délben indultak, belefért némi alvás. …ja nem, ez pont nem igaz.

Első nap.

A rendezvény a pénteki esős nap ellenére is szinte végig telt házzal zajlott

Balatonberény, borongós idő, de a „frizura mindig tart”. Volt ez a tré hajlakk reklám régen és a pénteki időjárásra passzolt is a mondat. Esőnapot nem hirdettünk és reggel úgy nézett ki, hogy az időjárással azért lehetnek majd gondjaink.

… végül nem voltak. A szemerkélő eső és a hűvösebb idő ellenére pont annyi vendéget fogadtunk, mint amennyire napsütésben számítottunk. Eleinte lassan indult a nap, de pár óra alatt a vendégek megértették, hogy egy nyári szaunás eseményen az eső semmiképpen nem a negatív oldalon szerepel. A szaunából kilépve jól esik hűvösebb levegő és a szemerkélő eső.

Egész nap tele voltunk és az utolsó felöntés este 8 helyett fél 11 után indult. Bekerült pár hirtelen program a felöntések közé.

Második nap

Szombaton már ragyogó napsütésben ébresztették a kemping lakóit a Berényi Kempingnapok animátorai. Nekünk is kelni kellett, bár az előző nap hosszúra sikerült mindenkinek.

Reggel pakolás közben már látszott, hogy bőven lesz érdeklődés a programok iránt. A reggeli jógaóra lement, a területet rendbe raktuk és elindult a nap. A szombatra meghirdetett programok telt házzal futottak, a fesztiválhangulat bőven összeállt. Ennek közepén kapott el nagy nehezen Timi egy rövid, pár mondatra, amit saját Youtube csatornájára forgatott. Nézzétek meg a lenti kis bejelentkezést.

Sok olyan program indult ami nem volt előre meghirdetve és az is kiderült, hogy a szaunákban mindig van egy utolsó szabad hely, ahova be lehet férni.

Csoda idő és rengeteg vendég. Aznap sem zártunk 11 előtt.

Harmadik nap

Vasárnap az improvizációs nap is várakozáson felül teljesített az érdeklődést illetően. Eredetileg ezen a napon pihenni szerettünk volna és csak a saját örömünkre szórakozni. Ez végül össze is jött, de a nap semmiképp nem volt zártkörű rendezvény. Bárki akinek érvényes karszalagja volt szívesen láttuk. Az online jegyeladásból már a Piknik előtt egy héttel kiderült, hogy szükség lesz egy plusz napra. A vasárnap lett az, de kicsit másképp szerveztük mint az esemény első két napját.

A ráadásnapon nem volt előre meghirdetett felöntés, az egész napot improvizációnak szántuk. Meglepetés felöntések véletlen időpontokban, „ha beférsz, beférsz” jelleggel . Az üres papírra sorban kerültek fel a rögtönzött programok rögtönzött nevei. A vendégek között is voltak többen akik meghirdették saját programjukat. Így alakult például a méltán híres és sikeres „Mittudomén, klasszik” című show is.

A helyszín

A Berényi Naturista Mobilszauna Piknik helyszíne a Balatontourist, Berény Naturista Kemping strandján elkerített 500 négyzetméternyi nyárfás, árnyas terület volt, a Balaton partján.

Ez volt a tökéletes Mobilszauna helyszín egy minifesztiválhoz és ki is használtuk a hely adottságait.

Mártonné Hajduk Villővel a Balatontourist Berény Naturista Kemping vezetőjével, a hétvége egyik ötletgazdájával, már évek óta forraljuk a kis tervünket, hogy egyszer mobilszauna fesztivált rendezünk Berényben.

Villő volt az, akihez a hétvége alatt bármikor, bármivel fordulhattunk, nem volt olyan amit nem tudtunk volna valahogy megoldani. Nélküle és a kemping dolgozói nélkül ez a hétvége biztosan nem működött volna.

Itt köszönjük meg a strand állandó vendégeinek a türelmet, hogy megszokott helyeiken három napig szívesen láttak minket a mobilszaunákkal és elviselték a „felfordulást”, amit okoztunk.

Az összesen 9 mobilszauna, amikből az egyik „személyzeti klubhelyiségként” üzemelt, egy félkörben volt felállítva. Bármelyik szaunából figyelhetők voltak az események. Maga az elrendezés nagyon jó teret adott a Piknikhez, ezt a felállást jövőre is megtartjuk.

Köszi berény, köszönjük Balatontourist, és legfőképp, köszönünk mindent Villő. Néhány konkrét adat és több érdekes részlette a lenti gomb alatt találsz.

Tervek

2023-ban megrendezzük újra a Naturista Mobilszauna Pikniket. Dátuma:

2023.06.23-25. ami pont Szent Iván éjszakájára és az utána levő hétvégére esik.

A részleteket szépen lassan csepegtetjük a következő hónapokban, de írjátok fel a dátumot a naptárba! Már most foglaljatok szállást a Balatontourist, Berény Naturista Kempingben.

Kialakult a rendszer, működött a foglalás, a szaunák és tulajdonosaik is jól szórakoztak és a vendégeink is kérték a folyatást. Nem kérdés, folytatjuk.

A hibákból tanulva jövőre kicsit előbb indult a szervezés, hogy fel tudjatok készülni és találjatok még szállást is. 2023-ban a Naturista Mobilszauna Piknik időpontja pár héttel korábbra kerül, egyszerűsítjük a folyamatainkat és több energiát fektetünk a szaunán kívüli programokra.

Regisztrálj

A jegyeket 2023-ban is online értékesítjük a már kipróbált rendszerben. A jegyértékesítésről és az egyéb részletekről hírlevélben és itt a weboldalon értesülhetsz.

Jövőre a Berényi Mobilszauna Piknik szervezése már elindult, de elgondolkodtunk egyéb hasonló mobilszaunás esemény megrendezésén is. Ki tudja, lehet télen is talékozunk még.

Mindenesetre már most bebiztosíthatod, hogy időben értesülj a kiírásról és a részletekről 2023-ban is. Iratkozz fel hírlevelünkre és emailben keresünk meg, ha kitaláltunk újra valami neked valót.


Galéria

SZERETNÉL SZOLGÁLTATÓKÉNT CSATLAKOZNI?

A piknik területén lehetőséged van saját szolgáltatásod értékesítésére. Ha olyan tudás, vagy szolgáltatás birtokában vagy, amivel szívesen megjelennél az eseményen, esetleg van egy mobilszaunád amiről nem tudunk ne várj tovább!

Jelentkezésedet ezen az e-mail címen adhatod le: HELLO@SAUNATOGO.HU

Kövessétek híreinket, minden érdeklődőt szeretettel vár a mobil szaunás csapat.

Találkozunk rövidesen és köszi hogy velünk vagytok.

A SAUNATOGO crew-ból, Mátyás, Gergely és a többi mobilszaunás.


Mobilszauna fesztivál 2021, Résztvevők csoportkép
Foglalj időpontot, vár a SaunatoGo Crew

Like és Share a Facebook oldalunkra vagy keress az Instagram -on. Kövess, hogy találkozhassunk!

advent Aquasziget Esztergom balatonberény balatontourist Bartók Béla Boulevard bartókbélaboulevard bbb berény bogrács budapest családi csobánka drszauna fehergemudulo fehérgém Fehér Gém üdülő fesztivál finnmobilszauna Gárdonyi tér köszönjük löyly majális mobilesauna mobilszauna mobil szauna mobilszauna piknik naturista oszoly parkoloparade sauna saunaanytime saunaanywhere saunaboulevard saunatogo saunatogo chill saunatogo menni slowxmass szauna SzaunaClub szaunamester Szigethalom textilmentes totalcar túra verseny