Szauna és karantén. Mit tegyél, ha a nem bírod gőz nélkül!

Sajnos minden a koronavírusról és a karanténról szól, amivel a COVID helyzet komolysága miatt maximálisan egyetértünk. Ez az időszak viszont, bár határozottan veszélyes, de érdekes és régen várt minőségi időt is adott a családok kezébe. Bánj felelősen ezzel az idővel és használd ki a lehetőséget. Változtass és kerülj közelebb azokhoz, akik fontosak és számítanak rád.

Feltétlenül szeretnénk elmondani, hogy senkit nem támogatunk abban, hogy a jelenlegi helyzetben összehívja minden barátját és akár tudtán kívül, de szétszórja a vírust. Jellemzően a szaunában közel vagytok egymáshoz és ez nem segít akkor, ha a COVID-19 terjedését szeretnénk lelassítani. Remélem megértitek, hogy az érdeketekben egy ilyen, „party” jellegű meghívásnak nem teszünk eleget, amíg az általános helyzet nem változik.

Ettől függetlenül gondolunk azokra, akiknek fontos és rendszeres program a szaunázás.

10 fő alatt és családi körben a kijárási szabályok betartása mellett továbbra is van lehetőséged szaunázni. Erre sort tudunk keríteni nálad, vagy a szigethalmi állandó helyünkön a Fehérgém Üdülőben a Kis-Duna partján. Az üdülős napok előre meghirdetett Facebook eseményként kerülnek megrendezésre.

A legközelebbi ilyen december 19-20-án, egy regisztrációhoz kötött, kis létszámú szauna hétvége lesz állandó helyünkön Szigethalmon, a Fehérgém Üdülőben a Kis-Duna partján “délutáni matiné” jelleggel.

Ha ilyen terved van, kérünk jelentkezz be e-mailben a hello@saunatogo.hu -n és pontosítjuk a részleteket. Egy időben a szaunát maximum 6 fős csoportok használhatják 90 percen keresztül. A csoportok között a szauna takarítva és fertőtlenítve van. Két nap alatt összesen 8db, másfél órás kör foglalható. Beosztás az az aktuális Facebook eseményben.

A regisztráció alkalmanként 18 000 Ft, amiért cserébe 90 perc szabadtéri szaunázást kapsz közvetlen a Duna partján. A szauna lehet akár textilmentes is, de az üdülő területe nem az! Erre mindenképp legyetek tekintettel.

Kedveld Facebook oldalunkat és látni fogod mikor van lehetőséged egy délutáni autentikus szabadtéri finn-szauna élményre.

Sokan sokfélét mondtak a szauna és a vírus kapcsolatáról. Rengeteg a click-bait írás a témában. Van aki a meleg miatt azt gondolja, ott nem lehet gond. Van aki esküszik a belélegzett forró gőz hatására, de gondoljátok át, ez leginkább kuruzslás és részigazságok emlegetése. Egy szaunában ahol adott esetben 20-40 ember is összejöhet, a legnagyobb higiéniás elővigyázatosság mellett is minden könnyebben terjed. Ha a vírus már benned van, ott boldogan elél a max. kb. 37 °C -ban amire a tested belül felmelegszik szaunázás közben. Nem is beszélve arról, hogy a session-ök közötti pihenőidőben se meleg, se elszigeteltség nem igazán van, így ez kedvez csak igazán a vírus terjedésének. Egy közösségi szaunában, az állandóan fűtött nedves helyiség, a folyamatosan cserélődő vendégek sem csökkentik egy fertőzés rizikóját, ráadásul a szauna legalsó sarkában nincs olyan meleg, hogy minden kórokozó automatikusan elpusztuljon.

A karantén sem véletlen és az sem, hogy egyáltalán nem ajánlott, sőt adott esetben tilos is a csoportos tevékenység. Ezzel maximálisan egyetértünk, Felelősséggel vagyunk a többiekért. Ha te erősnek is érzed magad, a melletted ülő egyáltalán nem biztos, hogy elég erős. A figyelmeztetéseket mindenki vegye komolyan és általánosan kerülje a közösségi helyszíneket, legyenek azok bárhol bármilyen alkalomból.

Ha ezt betartod és családoddal, társaddal az önkéntes karantént választod, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtöbbet tetted az ügyért, de most olvass tovább mert most jön, amiért a post megszületett.

A valós problémák mellett, azt senki nem mondta, hogy unatkozni is kell közben.

A kényszerűen kialakult nyugodtabb életvitel több időt enged a családodra, akikkel jó eséllyel otthon próbálod átvészelni a vírus okozta nehézségeket, amúgy is összezárva. Úgy érezzük tehetünk valamit értetek, mert kis szaunánk főleg családi, pár fős szaunaestek és magán programok miatt készült.

Mobil szaunánkat oda visszük, ahol az elvonulásod töltöd és ott hagyjuk nálad pár napra, hogy feldobhasd kicsit az otthoni létet. Töltsetek együtt pár kellemes órát. A mobilitás amit ajánlani tudunk most jól jöhet, ha te is úgy gondolod.

Fontos, hogy szauna-pikniket, party-t semmiképp nem tartunk, felelősek érezzük magunkat az egészségetekért. Kérünk, hogy az amúgy nem veletek „karanténozó” ismerősöket ne most hívjátok át szaunázni, csak azért mert „mekkora fun”. Ezt majd nyáron remélhetőleg. Az aktuális lehetőség kifejezetten az amúgy is együtt levő családok és társak számára ajánlható felelősséggel a vírushelyzet alatt. Ha ez elmúlt, megígérjük, hogy piknikjeinket ott folyatjuk, ahol abbahagytuk. Addig legyetek türelemmel és figyelemmel egymás iránt.

Final Tiles Gallery id=12 does not exist

… és a lényeg, hogy mi történik akkor, ha sikerült „felhúznunk” és jelentkeznél a saját zártkörű szaunaprogramodra:

A szaunát minden esetben fertőtlenítve szállítjuk hozzád ( maszkban, kesztyűben )

…. és használat után újra fertőtlenítjük tömény alkoholt, fertőtlenítő és zsíroldó hatású természetes eukaliptusz olajat tartalmazó speciális tisztítószerekkel. A vírus szabad felületeken maximum 3-5 napig marad életben, emiatt a kiadható időpontjaink között minimum ennyi időt parkolunk. A parkolás alatt a szaunát szárazon is befűtjük, ahol szaunázók és pára nélkül a kabint 2-3 óra alatt „száraz” 100 °C-ra hevítjük és így hagyjuk legalább 1-2 órát, ezzel átforrósítva a szauna és a lakókocsi teljes szerkezetét. Az esetlegesen még meglévő kórokozókat egy teljes napon át üzemeltetett csíraölő hatású UV-C fertőtlenítő lámpával pusztítjuk el (mellékszál, de ez amúgy elég látványos éjszaka). Ezzel a módszerrel tudjuk biztosítani, hogy a szauna ebben a nehezen viselhető, bezárkózott időszakban is biztonságosan szolgálja testi és mentális egészségetek megőrzését.

Ha egy privát szaunát szeretnél, mert jót tenne a lelkednek, elfogadod hozzáállásunkat, és a fenti feltételeinket, jelentkezz az időpontfoglaló menün keresztül, felmérjük a rizikókat és megbeszéljük tudunk-e biztonsággal és egészségben kis színt vinni a bezárt napjaidba. Mivel nem szeretnénk, hogy akár csak egy ember is miattunk kerüljön bajba, ezért a mérlegelés lehetőségét a vírusveszély elmúltáig mindenképpen fenntartjuk és csak olyan helyszínt támogatunk ahol a higiéniás feltételek minden egyéb körülmény felett fontosak.

A fenti körülményeket állandó parkolóhelyünkön a szigethalmi Fehérgém Üdülőben is tudjuk biztosítani, és ha már itt vagytok kettesben, evezhettek is egyet a kis-Dunán. …vagy mehet a paprikás krumpli bográcsban, ki, hogy érzi. Ha úgy gondolod érdekelnek a lehetőségeink és hasonlóan látod a dolgokat mint mi, katt ide!

Foglalj időpontot, vár a SaunatoGo Crew

Like és Share a Facebook oldalunkra vagy keress az Instagram -on. Kövess, hogy találkozhassunk!