Balatonberény, mobilszauna találkozó 2021. július 24.

Vagy legyen inkább fesztivál?

…Tessék ide is eljutottunk, hogy azon kell gondolkodnunk, hogyan hívjunk egy eseményt.

Amikor Mátyással építettük a szaunát vicceltünk vele, hogy egyszer, ha majd lesz másnak is, összehozunk egy mobilszauna fesztivált. Sokkal kisebbet mint Finnországban, de hasonló szellemben.

Nyár-mobil szauna-tópart-sörvirsli, fesztiválhangulat és szaunarajongók mindenhonnan.

Eltelt pár év. Azóta jól kirúgta magát a mobil szauna szakma. A szaunánk évekkel ezelőtt július 24-én lett begyújtva először. Idén úgy néz ki lesz szerencsénk megünnepelni a szau’nk 5. születésnapját a többiek társaságában.

A felívelő mobil-szauna hullámot meglátva , elkezdtünk mocorogni, hogy a SAUNATOGO szervezésében, a berényi naturista kemping támogatásával 2021 nyarán összejöhessen a teljes magyar flotta és a Balaton partján együtt mutathassuk meg, ki, hogyan látja ugyanazt.

Az esemény:

A Balatontourist Berény Naturista Kemping ad helyet találkozónknak, ahol a Magyarországon üzemelő, megrendelhető mobil-szaunások összejönnek egy napra. Nem egyszerre kezdtük, nem egy helyen lakunk, nem is csináljuk pontosan ugyan azt, de a szauna szeretete és tisztelete összeköt minket.

Összebeszéltünk a többiekkel, így 2021. július 24.-én mindannyiunkkal találkozhatsz Balatonberényben egy textilmentes mobil szauna találkozón, vagy ha úgy jobban tetszik, fesztiválon.

Nem titok, szeretnénk majd ismételni is

Azért hezitálok a fesztivál névvel, mert 5 mobilszaunát és egy egy napos eseményt nehéz fesztiválnak nevezni, de a cél valóban az, hogy ez a nap kinője magát és jövőre már joggal írhassuk ki a kapura valami ilyesmit: SAUNA to GO, a BERÉNYI MOBILSZAUNA FESZTIVÁL.

Az előző két évben már teszteltük a helyszínt. Hála lelkesedésnek és a nagyszerű vendégeknek, sem nyári meleg, sem eső, sem szélvihar nem tudta elsodorni a jókedvet.

Segítsetek összehozni, legyetek jó közönség. Várunk minden érdeklődőt akár a kempingben lakik, akár csak erre a napra ugrik be strandolni balatonberényi naturista kempingbe.

Höry Löyly

Amit tervezünk:

 • 5db mobil-szauna, mindegyikben más hangulat, más lehetőségek
 • 2021.07.24.-én 12 órától felfűtve vár a SAUNATOGO, a ROLLING WOODS SZAUNA és a FINN MOBILSZAUNA szaunája
 • Délután 3-ra felfűt a GERY MOBIL SZAUNA TEAM nagy szaunája
 • Majd 5 körül beindul a MOBIL-SZAUNA-MESTER mesterszaunája is
 • Esőnap nincs, a szaunában mindig meleg van 🙂
 • Igény esetén rövid folytatás másnap kora délutánig, „amíg a készlet tart”

A szaunák más-más hangulattal és élménnyel fogadnak.

Mind az öten szeretnénk megmutatni, hogy szaunázni másképp is lehet, így mindegyik szauna más rendszerben várja regisztrálókat. A programokra való jelentkezés személyesen, a helyszínen kihelyezett regisztrációs íveken lehetséges.

SAUNATOGO:

Mi hozzuk a szokásos szauna-piknik hangulatot és félig szabadjára engedve a napot hagyjuk, hogy megszervezd saját szauna szeánszodat, ha épp úgy tartja kedved. 12-22 óra között lesz lehetőséged vezetett programokon részt venni a Szauna-szombat Team jóvoltából, ők másfél óránként indítanak, összesen 4 felöntést. A fennmaradó időben szabad a szauna. Beülhetsz lazulni, vagy másokkal beszélgetni, de akár hozhatod a barátaidat a zenédet és kicsi, 5 fős közönség előtt kipróbálhatod magad 15 percre mint szaunamester. A szauna pici, a hangulat óriási.

SAUNATOGO MOBIL SZAUNA

Mobil-Szauna-Mester:

István a szaunamester szakma egyik nagy „öregje” felöntései, szeánszai mindig profin felépített programok. Nála nem csak a szauna, hanem a szaunamester is mobil. A találkozó alatt 4 db szaunaszeánszra tudsz regisztrálni. Berénybe a kisebbik szaunáját hozza el, a bárhova telepíthető 10 fős szaunában délután 17-22 óra között 4 felöntésen vehetsz részt

Rolling Woods SZAUNA:

Zsófi és András szaunája egy kis családi vállalkozás, ahol a hangsúly a teljes ellátáson, a saját személyes tapasztaláson és meghittségen van. Szaunájukban 6 fő tartózkodhat, vezetett felöntés nincs. Nagy panorámaablak viszont van, ami mögül mindent szemmel tarthatsz. Az óránként cserélődő csoportokra a helyszínen tudsz regisztrálni

Gery Mobilszauna Team:

Gergőék szaunája egy 20 fős mobil szauna amit kifejezetten nagyobb létszámú, szaunamester által vezetett szeánszokra terveztek. A szaunában délután 15-22 óra között 4 db vezetett felöntésen vehetsz részt, ezekre a helyszínen kihelyezett regisztrációs lapokon tudtok regisztrálni. Egy szeánszra 14 fő iratkozhat fel.

Finn Mobilszauna

Laci szaunájában te vagy a szaunamester. Ha nem Berényben van, akkor a kis utánfutóra szerelt finn szaunát foghatod és viheted ahova szeretnéd. Berényben az 5 fős szaunában nincs regisztráció és időhöz kötött program. Szabad a járás, a lényeg, hogy jól érezd magad.

Mi lesz még?

A mobilszaunák mellet persze ott leszünk végig és kérdezhetsz bátran a szaunáinkról, az ötletekről, tűzrakásról, szaunaépítésről, a szaunamester szakmáról, szaunakellékekről és bármiről ami a szaunavilágba illik. Megismerheted szolgáltatásainkat, vagy új ötleteket gyűjthetsz be a hűvösebb napokra is.

A szaunáink a parton lesznek leparkolva, csobbanónk a Balaton. Könnyen megtalálsz minket a kempingben.

Dress-code és etikett

Az egész esemény a berényi naturista kemping területén zajlik, így felöntések és a kemping területe is textilmentes.

Mindegyik szaunában érvényes a szokásos mobil-szauna etikett: Vigyázz magadra, a szaunára, legyél tekintettel másokra, pihenj, gondoskodj a folyadékbevitelről és tartsd be a biztonsági előírásokat.

A szaunát úgy hagyd ott, ahogy te is szeretnéd visszakapni, amikor legközelebb megérkezel.

Ezen felül kérünk, hogy…

 • Tisztán lépj a szaunába és hozz magaddal padtakaró lepedőt vagy törölközőt.
 • Ne vigyél be ételt és ne fogyassz bent alkoholt
 • Mindig tartsd be a szaunát üzemeltetők kéréseit
 • A mesterszaunákban csak a meghirdetett szeánsz alatt tartózkodhatsz
 • Csokis, mézes kencék használata egyik szaunában sem megengedett
 • Tiszta illóolajat és (felöntő-)sört ne csepegtess a kövekre
 • A regisztrációs lapra csak akkor iratkozz fel, ha valóban ott tudsz lenni a programon
 • Feltétlenül tartsd be a kemping saját szabályzatát
 • Légy tekintettel arra, hogy a kempingben lakók nyugalma érdekében 23-10 óra között hangoskodni nem lehet.

A pontos cím:

Balatontourist Berény Naturista Kemping, 8649 Balatonberény, Hétvezér u. 2

Szerencsénkre a járványügyi korlátozások megengedik, hogy a találkozón bárki részt vehessen, de ettől függetlenül mindig alkalmazkodnunk kell az aktuálisan érvényben levő szabályokhoz, emiatt az esetleges változtatás lehetőségét fenntartjuk.

Szauna felszerelést, vagy illatot szeretél?

Az eseményt a SAUNABOULEVARD webshopja is támogatja. Illataink kellékeink és a komplett szauna berendezésünk innen származik. Ne habozz és rendeld meg amire szükséged lehet. A rendelésben jelezd, hogy ott leszel a fesztiválon. Amit az fesztiválra rendelsz, személyesen adjuk át neked a helyszínen. Ezzel is az eseményt támogatod.

Ha szeretnétek elsőként értesülni aktuális híreinkről, lehetőségeinkről, ha nem szeretnél lemaradni nyilvános mobilszauna eseményeinkről iratkozz fel hírlevelünkre. Itt hirdetjük meg először programjainkat és itt találkozhatsz először webshopunk egyedi ajánlataival is.

Iratkozz fel hírlevelünkre és tudni fogod merre járunk.

* indicates required
Hívjatok, írjatok, érdeklődjetek. Szaunánk hozni fogja hangulatot, ami csak a tiéd. Találkozunk rövidesen és köszi hogy velünk vagytok.

A SAUNATOGO crew-ból, Mátyás és Gergely

Foglalj időpontot, vár a SaunatoGo Crew

Like és Share a Facebook oldalunkra vagy keress az Instagram -on. Kövess, hogy találkozhassunk!

 

One Reply to “Balatonberény, mobilszauna találkozó 2021. július 24.”

Comments are closed.