Felhasználási feltételek

Biztonsági előírások, felhasználási feltételek

SaunaToGo, a mozgó-szauna használata:

Tudnod kell, hogy a szauna használata, fűtése felelősséggel jár. A tűzgyújtás, fűtés is olyan esemény amikor felelősséggel tartozunk a velünk levők testi épségéért és a berendezés biztonságáért. Ebben a témában semmiképpen nem hagyunk információ nélkül.

Oktató anyagunkhoz kattints itt.

Kérünk, hogy a szauna használata közben tartsátok be a Felhasználási feltételeket! A Felhasználási feltételek be nem tartásából származó minden kár a bérlőt terheli!

1. Általános Felhasználási feltételek:
– A szauna mozgatása, vontatása a tulajdonosok jogosultsága, az más számára biztonsági okokból nem engedélyezett. A kályha fűtése, a szauna használata, valamint személyek szállítása a szaunában utazás közben szigorúan tilos.
– A szauna fűtését saját felelősség vállalásával, csak erre felkészített személy végezheti a szigorú és kötelező érvényű tűzbiztonsági utasítások betartása mellett.
– A szauna fűtésével megbízott személy rövid oktatásban részesül, melyet aláírásával igazol. Ennek fontossága kiemelt a szaunát használók egészsége és a szauna biztonsága érdekében.
– A fűtésért felelős személy alkoholt nem fogyaszthat a felfűtés ideje alatt.

– A fűtéshez kizárólag száraz tüzelő használható. Nedves fa használata füstöt és alacsonyabb hőfokot eredményez
– A szaunában tilos a dohányzás!

2. Függően a külső hőmérséklettől, a szauna teljes felfűtési ideje másfél-két óra. A fűtést nagy lánggal, teljesen kinyitott légszabályzóval kezdd. Amikor a tűztér átmelegedett és a megfelelő mennyiségű parázs és hő-tartalék áll rendelkezésre, a levegőszabályzó segítségével beállítható az optimális lassú, de tökéletes égés, ami a megfelelő hőfok tartásának feltétele.

3. A begyújtást kivéve vékony tüzelő használata nem javasolt. Égése heves, de nem képez megfelelően stabil hőt. A tüzeléshez száraz hasított keményfa használatát ajánljuk. Nem megfelelő, nedves tűzifa használata, vagy rosszul beállított légszabályzó esetén elégtelen, rossz minőségű égés tapasztalható. Ennek jelei a túlzott füst, az elfojtott, lassú égés, esetenként a tűz kialvása.
– Ilyen esetben nyisd ki teljesen a légszabályzó szelepet és igazítsd meg a parazsat a kályhában a kályha mellett található piszkavassal. Szükség esetén gyújtsd meg újra a tüzet!
– Rossz minőségű égésnél a szükséges szauna hőfok nem, vagy csak nagyon lassan érhető el. Vigyázz a kályha forró, ne érj hozzá!

– Soha ne tüzelj folyamatosan nyitott kályhaajtóval! Amint elhelyezted a tűzifát azonnal csukd be a kályha ajtaját!

4. A lakókocsiban tűzoltó berendezés, elsősegélycsomag, valamint beépített vezeték nélküli vészcsengő található.
– A felfűtés végeztével, amikor a tűz már csak parázslik, a parazsat a kályha hátulja felé told, majd zárd le a kályhát és a légszabályzót. Hagyd, hogy a kályha lassan kihűljön.
– Égő tüzet, izzó parazsat ne hagyj őrizetlenül. A tüzet vagy az izzó parazsat NE próbáld meg vízzel eloltani. A hamutálcát minden esetben tartsd a kályha ajtaja alatt, hogy az esetleges kipattanó parázs ne tehessen kárt semmiben.

5. A beépített vészcsengő gongját a szaunától max. 25m távolságban helyezd el, olyan helyen ahol többen is meghallhatjátok a hangját.

6. A tapasztalatok alapján elegendő tüzelőanyag, megfelelő mennyiségű víz biztosítása és a fűtés szabályainak betartása mellett egy átlagos szeánsz felfűtéssel együtt értendő 3-5, de akár 10 órája sem terheli meg a kialakított rendszert.
– Ez idő alatt mintegy 5-15 kg száraz, hasított tűzifára és 15-30 liter vízre van szükség.

7. A zuhanyzáshoz szükséges vizet a mozgó szauna első csomagrekeszében, egy 30l-es műanyag kannában tároljuk. Ezt szükség esetén után kell töltenetek.

8. A szaunában felöntésekhez szükséges minden eszköz megtalálható. Ha kéred illóolajokat és egyéb felszerelést is szállítunk, de ez nem része a bérleti díjnak.

9. Az elektromos rendszer akkumulátorról működik, melyet napelem tölt. Amennyiben nem használjátok a szaunát a világítást kérjük teljesen kapcsoljátok le.

10. A szauna vontatása a tulajdonosok jogosultsága. A szaunát a telepítés során fixen rögzítjük, mozgatása, áthelyezése az elszállításig biztonsági okokból nem lehetséges. A mozgó szaunában személyek szállítása, vagy a kályha menet közbeni fűtése szigorúan tilos, ezek súlyos közúti vétségnek minősülnek.

A belső faburkolat Pironatur égéskésleltető anyaggal van kezelve. A szauna alapfelszerelései közé tartoznak az elsősegélycsomag és a tűzoltó készülék. A lezárt szauna biztonságára GPS jeladó és beépített riasztórendszer vigyáz.

BÁRMILYEN KÉRDÉS, VAGY PROBLÉMA ESETÉN AZONNAL HÍVJ MINKET A HELYSZÍNEN MEGHAGYOTT TELEFONSZÁMOKON.
A SZAUNÁT SAJÁT FELELŐSSÉGRE HASZNÁLHATJÁTOK MELYET A MEGRENDELŐ ALÁÍRÁSÁVAL ELISMER ÉS TUDOMÁSUL VESZ.
A BÉRLÉS TELJES IDEJE ALATT A SAJÁT MAGATOK, BARÁTAITOK, A KÖRNYZET ÉS A SZAUNA BITONSÁGÁÉRT, ÉPSÉGÉÉRT TI TARTOZTOK FELELŐSSÉGGEL.

A SZAUNA BÉRLÉSEKOR, TELEPÍTÉS UTÁN A TULAJDONOSOK NEM MARADNAK A HELYSZÍNEN. A FELHASZNÁLÓI FELTÉTELEK BE NEM TARTÁSÁBÓL SZÁRMAZÓ BALESET ESETÉN A SZAUNA TULAJDONOSAI NEM VONHATÓK FELELŐSSÉGRE.

Budapest 2016. Szeptember 8.